Biografie muziek

Titia Bouman kreeg haar eerste vioollessen op zeven jarige leeftijd. Al snel werd haar passie voor samenspel duidelijk, in zowel kamermuziek als orkesten. Zij speelde met veel plezier in verschillende jeugdorkesten, waaronder het Euregio Jeugd Orkest (2007-2010 concertmeester).

In juni 2015 sloot ze met een 9 de opleiding Master of Music af aan het Conservatorium van Rotterdam, bij Gordan Nikolic. In 2012 is Titia afgestudeerd aan de bachelor opleiding van het Conservatorium in Tilburg, bij Jenny Spanoghe.

Naast de studies aan het conservatorium volgde ze masterclasses met solorepertoire en kamermuziek in binnen en buitenland. Ook nam ze deel aan meerdere projecten van het Nationaal Jeugd Orkest.

Sinds december 2015 is Titia werkzaam als remplaçant in verschillende professionele orkesten, waaronder Philharmonie Zuidnederland, Antwerp Symphony Orchestra, Het Gelders Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Naast orkestspel is Titia actief op het gebied van kamermuziek. Ze geeft regelmatig concerten (met ensembles en als solist) waarbij een zeer uiteenlopend repertoire aan bod komt.

Als viooldocente heeft Titia tijdens haar studie gewerkt bij de muziekscholen van Kaatsheuvel, Breda en Gemert. Momenteel is ze werkzaam als privé docente.

Titia bespeelt een viool van Pierre Pacherel, gebouwd in Nice in de 19e eeuw. Dit instrument is aan haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.